APIE MUS

"Kanda žandą" istorija. Kaip gimė pirmieji padažai?

pipirai
pipirai

Pirmos sėklos

Prieš keletą metų mano sesuo gimtadienio proga padovanojo aštrių pipirų sėklų. Tiesiog pabėriau jas į vazoną, galvodamas, kad tiek žinių. Bet gyvenimas mėgsta nustebinti.

Pipirai Lietuvos veliava
Pipirai Lietuvos veliava
kanda zanda fire
kanda zanda fire

Pirmasis augalas

Nuo mažos sėklos prasidėjo "Kanda žandą" istorija. Pirmieji daigai stiebėsi, ir su kiekvienu nauju ūgliu didėjo rūpestis jais. Daugiau laiko, daugiau dėmesio – ir pamažu augalas subrandino pirmą, nedidelį, bet reikšmingą derlių. Ši pradžia įkvėpė tęsti toliau.

Cili pipiras
Cili pipiras
Cesnakas
Cesnakas

Pirmasis padažas

Kai nuskyniau pirmąjį derlių, natūraliai kilo mintis eksperimentuoti: pradėjau ne tik dėti aitriąsias paprikas į patiekalus, bet ir kurti padažus. Po daugybės eksperimentų savo reikmėms, namiškiai pradėjo girti mano padažus. Jų skoniai plito: pirmiausia per artimuosius, tada - per draugus ir jų draugus. Šie paragavimai ir komentarai padėjo atrasti pirmuosius receptus, kurie tapo "Kanda žandą" pagrindu.

Astraus padazo virimas
Astraus padazo virimas
Astraus padazo puodas
Astraus padazo puodas

Pirmasis rinkinys

Kai padažų ragautojų ratas išsiplėtė, pasiryžau nerti į nuotykį - imtis didesnių žingsnių. Pasitikėdamas savo entuziazmu ir aplinkinių palaikymu, sukūriau savo pirmąjį padažų rinkinį. Jame - keturi unikalūs skoniai, atskleidžiantys skirtingą padažų charakterį: "Česnakenzas", "Rūksta Nelabasis", "Mangus Amenus" ir "Brangioji, aš sudeginau vaikus". Pavadinimai ir etiketės kupini sarkazmo ir juodo humoro, nes kūriau padažus tiems, kas mėgsta ne tik skaniai pasijuokti, bet ir užkąsti su truputėliu ašarų :)

Jei nori paragauti, kviečiu priimti šį skonio iššūkį!

Astriu padazu kolekcija
Astriu padazu kolekcija
Cili pipiras su padazu
Cili pipiras su padazu